Nicole & Hugo moeten zware klap verwerken: "Alzheimer, een keiharde diagnose"
COS
Nicole & Hugo moeten zware klap verwerken: "Alzheimer, een keiharde diagnose"
Foto: Photonews

Afgelopen zomer vreesden ze er al voor, maar de nachtmerrie is werkelijkheid geworden voor Nicole & Hugo. Bij Nicole werd in november alzheimer vastgesteld.

Vorig jaar werd er opnieuw kanker vastgesteld bij Nicole. Er werd toen ook even gevreesd voor alzheimer, de ziekte waar ook Nicoles vader aan leed. Op een test scoorde Nicole goed, toch maakte de dokter duidelijk dat er geen garanties waren, dat alzheimer nog steeds kon.

In november kwam daar dan toch het verschrikkelijke verdict: Nicole heeft alzheimer. Dat schrijven ze in hun boek 'Goeiemorgen, Morgen'. "Een keiharde diagnose, een ongeneeslijke ziekte. Natuurlijk was ik er eventjes niet goed van toen we dat te horen kregen", zegt Hugo in Het Laatste Nieuws.

Nicole zelf maakt zich voorlopig nog niet te veel zorgen. "Ik functioneer nog. Ik vergeet wel eens iets, maar wie niet op onze leeftijd?", merkt ze op. Bij haar man Hugo vindt ze de nodige steun. Zo maakt hij elke dag het programma van de dag.

"Ik zorg voor Nicole, samen vechten we tegen de ziekte. We hoeven echt geen medelijden", zegt Hugo. Hij hoopt ook dat dit slechte nieuws niet het enige is wat mensen uit hun boek onthouden. "Tegelijk willen we het ook niet langer verborgen houden: hopelijk kan onze strijd andere personen in dezelfde situatie inspireren of steunen."

Download gratis onze app en volg het laatste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.