Linda Mertens doet hartverscheurende maar ook wondermooie onthulling over sterfdag dochtertje Lio
COS
Linda Mertens doet hartverscheurende maar ook wondermooie onthulling over sterfdag dochtertje Lio
Foto: VTM

Vorig weekend maakte Linda Mertens haar langverwachte comeback. De Milk Inc.-zangeres stond voor het eerst in jaren weer op het podium in het Antwerpse Sportpaleis.

In 2014 besloten Regi Penxten en Linda Mertens een pauze van Milk Inc. in te lassen. Die pauze kwam er nadat Linda mama werd van dochtertje Lio. Lio was amper zes maanden oud toen er een zeldzame kanker bij haar werd vastgesteld. Het meisje overleed op 7 april 2017; ze was amper tweeënhalf.

Voor Linda blijft 15 november 2014 een moeilijke dag. Al is het tegelijkertijd ook de mooiste dag van Linda's leven. Ze wil dan ook niet dat het een triestige dag is. "Ik vier haar verjaardag dan ook met toeters en bellen", vertelt Linda in het magazine NINA.

Elk jaar trekt Linda naar Disneyland. "Want Disney is Lio, Lio is Disney", zegt de zangeres. Ook de dag van Lio's heengaan is heel dubbel voor Linda. "Het is een erg speciale dag voor me, omdat zowel Lio als mijn broer gestorven zijn op 7 april", vertelt Linda.

Ondanks het zware verdriet waarvoor 7 april staat, ziet Linda het niet als een trieste dag. "Veel liever zie ik de mooie symboliek. Omdat het voor mij – en mensen mogen dat quatsch vinden – een teken is dat mijn broer haar is komen halen. Ze zijn samen. Ik weet dat hij voor haar zorgt. Lio heeft haar nonkel bij zich."

Meer nieuws

Meer nieuws

.