Koen Wauters grijpt in bij dochter Zita Wauters: "Ik vertrouw dat niet"
COS

Koen Wauters moest maar knipperen met z'n ogen en plots waren zijn kinderen tieners. Nono Wauters werd onlangs zestien, Zita Wauters viert in oktober haar achttiende verjaardag.

Nono Wauters en Zita Wauters hebben de leeftijd om uit te gaan. Zeker na corona hebben ze wat in te halen. Van papa Koen Wauters mag dat, op voorwaarde dat ze een bericht sturen dat ze veilig thuis zijn. Een ongeruste vader zou Koen zich echter niet noemen.

"Nono heeft nu zijn brommer gekregen voor zijn zestiende verjaardag. Dan zou je al kunnen denken van 'oei, oei', maar onze Nono heeft veel gefietst, zich redelijk veel in het verkeer begeven, dus ik denk dat die wel weet wat er allemaal gebeurt en wat er kan gebeuren."

Bij Zita lag dat een beetje anders... Dat vertelt Koen in de Qmusic-podcast 'De 10 Meest Gegoogelde Vragen'. "Zita vroeg op haar zestiende: 'Zou ik een brommertje of Vespa mogen?' Ik heb toen gezegd: 'Zita, ik zou dat niet doen. Ik vertrouw dat niet helemaal, want jij fietst nooit.'"

"Zou je dat nu niet overbruggen tot je achttiende en dan met een auto beginnen rijden?", stelde Koen voor aan zijn dochter. En zo is het ook gegaan. Al benadrukt Koen wel dat het een advies was en geen verbod. "Verbieden, dat marcheert niet meer", beseft hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.