Keert Rita eindelijk terug naar 'Familie'? Jacky Lafon heeft duidelijke boodschap voor makers

door: WVDS
Afbeelding bron: Medialaan

Zeven jaar geleden moesten de kijkers van ‘Familie’ afscheid nemen van een immens populair personage: Rita. De zus van Jan Van den Bossche en dochter van de bomma. Nog steeds kriebelt het bij Jacky Lafon om terug te keren naar de soap.

“Ze mogen me vragen om terug te komen, maar niet om te sterven. Dat hebben ze me al eens voorgesteld en toen heb ik gezegd: ‘Dan kom ik niet terug’”, vertelt Jacky heel geanimeerd aan Showbizz24.

“Ik speelde jarenlang de rol van zatte Rita en daarover zou ik wel iets willen meegeven aan de kijkers van ‘Familie’. In die zin dat alcoholisme een ziekte is. Veroordeel je partner, familielid of vriend die een alcoholprobleem heeft  niet. Integendeel probeer hen te steunen en raad hen aan om hulp te zoeken bij een AA groep.”

“Vroeger werd ik door AA veel uitgenodigd om de mensen te entertainen en daar heb ik ontzettend veel geleerd over alcoholisme en hoe zij te werk gaan om die mensen te helpen. Uitspraken zoals: dat is een zatte en dat komt toch niet meer goed zijn verkeerd. Elk probleem kan opgelost worden”, wil Jacky nog meegeven.