Kato van ‘The Starlings’ over hun nieuwste album: “Het zal gezelligheid in huis brengen”

door: COS
The Starlings Don't look back Deluxe Edition
Afbeelding bron: Universal Music Belgium

The Starlings, Kato Callebaut en Tom Dice, hebben ook de afgelopen maanden niet stilgezeten. Ze namen maar liefst 5 eigen nieuwe songs op. Deze songs zijn nu toegevoegd en gebundeld op een deluxe versie van 'Don't Look Back'. Een perfect cadeautje voor onder de kerstboom lijkt ons na een gesprek met Kato Callebaut van het duo The Starlings.

Hoe blij zijn jullie met jullie nieuwe album?

“Wij schrijven graag muziek en we brengen natuurlijk ook graag muziek uit. We zijn heel blij met onze nieuwe album ‘Don't Look Back, Deluxe edition’.  Er staan een viertal nieuwe liedjes op het album”, start Kato het gesprek met Showbizz24.

“Sommige fans zullen er waarschijnlijk al wel één van herkennen. Het zijn allemaal nummers waar we heel trots op zijn en die goed bij elkaar passen op het album.”

Op welke manier zou je de sfeer van het album omschrijven? 

“De sfeer van het album zou ik omschrijven als kerstachtig. Het nummer ‘Family Tree’ past echt wel bij de winter en kerstperiode. De liedjes zijn in een akoestisch setting opgenomen waardoor we een heel warme en intieme sfeer hebben gecreëerd. Het zal zeker gezelligheid brengen in huis.”

Welk nummer is jullie favoriet?

“Mijn favoriete nummer is ‘Heal’, dit was het tweede liedje dat ik samen met Tom heb geschreven. We hebben dit liedje ook al live gespeeld en we kregen vanuit onze fans heel veel de vraag om het op te nemen.” 

“Voor Tom zal dat ‘Family Tree’ zijn omdat hij ongelooflijk geniet van de gezellige kerstperiode en dat liedje ademt echt wel die sfeer.”

“Ik hoop dat jullie lezers toch nog een heel warme kerst en eindejaar kunnen beleven en dat muziek hen op een of ander manier door deze periode kan helpen”, besluit Kato ons gesprek.

Het album kan je hier bestellen: https://thestarlings.lnk.to/DLBDPreorderPR