Helmut Lotti krijgt plots de volle laag na bericht aan Marokkaanse gemeenschap: “Onvoorstelbaar”
PMN
Helmut Lotti krijgt plots de volle laag na bericht aan Marokkaanse gemeenschap: “Onvoorstelbaar”
Foto: Photonews

Helmut Lotti ligt onder vuur. De zanger krijgt bakken kritiek over zich heen.

Helmut Lotti feliciteerde op de Facebook van Sporza de Marokkaanse gemeenschap met hun overwinning op het WK tegen Spanje. De felicitaties van de zanger vielen bij velen niet in goede aarde.

“Wat volgt is een onvoorstelbare hoop racistische bagger, zo erg dat Sporza beslist alle antwoorden te verwijderen. Jammer maar begrijpelijk”, reageert Helmut op zijn Facebook.

“Ik heb als jonge gast in Gent tot mijn dertiende (toen werd ik fietser) heelder vakanties van ‘s ochtends tot ‘s avonds op de terreinen van de Rozebroeken in Sint-Amandsberg met en tegen Vlaamse, Turkse, Italiaanse en Marokkaanse jongens gespeeld. En dat was altijd tof, ik weiger om een hele bevolkingsgroep over dezelfde kam te scheren vanwege wat uitschot, wat trouwens geen exclusiviteit is van de Marokkaanse gemeenschap.” 

“En zijn we de Marokkaanse mensenketting tegen de rellen al vergeten na de vorige wedstrijd? Zijn er in dit land problemen? Ja. Moeten die bespreekbaar zijn en opgelost worden? Ja. Moeten we daarbij open en redelijk blijven naar iedereen toe? Jazeker!” 

“Lees eens een goed boek over de migratie, dat van Tom Naegels bijvoorbeeld. En probeer de ander te begrijpen en desnoods de verbale confrontatie beschaafd aan te gaan. Ik heb dat in twaalf jaar Antwerpen echter nog nooit nodig gehad… Dus nog eens: proficiat aan mijn Marokkaanse vrienden met jullie overwinning! En feest uitgelaten maar met respect.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.