Helmut Lotti

Helmut Lotti is een Vlaamse zanger. Zijn bekendste liedje is 'You'll Win'. 

Zanger

Geboortedatum: 22 oktober 1969
Geboorteplaats: Sint-Amandsberg
Bekendste liedjes met videoclip:
Tiritomba https://www.youtube.com/watch?v=HXFn6zDsym0
Kom Nu https://www.youtube.com/watch?v=c4ecRHj2PyA
Het Meisje Van De Buren https://www.youtube.com/watch?v=L2iCK9sPNF8
You’ll Win https://www.youtube.com/watch?v=kYR7FlEXQ64

Biografie:
Helmut Lotti is de oudste van drie. Zijn ouders zijn gescheiden toen hij zes was, hij kreeg nog twee halfbroers. Lotti is de kleinzoon van Bart Lotigiers. Op zijn vijfde hoorde hij Elvis Presley uit de boxen van moeders grammofoon komen, dit is tot op heden liefde op het eerst gehoor. Op zijn vijf jaar stond hij ook voor het eerst op een podium, dit in de Gentse opera, waar zijn grootvader directeur was. Lotti speelde het zoontje van een markies.

In 1989 nam Lotti deel aan de 'soundmixshow' in Nederland, hier kreeg hij een contract aangeboden voor een volledige cd. Drie singles uit dat eerste album ‘Vlaamse Nachten’ werden top 10-hits in de Vlaamse Ultratop, en het album werd zelfs bekroond met een gouden plaat. In 1996 brak Lotti internationaal door.

 Hij heeft nog enkele albums uitgebracht. Lotti heeft ook ooit zes opeenvolgende avonden uitverkocht in Vorst Nationaal. Ook heeft hij nog een dubbelalbum met Croonersongs.

Lotti heeft verschillende muziekprijzen en onderscheidingen ontvangen. Sinds 1996 is Lotti Goodwill Ambassadeur voor UNICEF.

In 2020 is zijn vader overleden.

Website: http://www.helmutlotti.com/

Nieuws over Helmut Lotti