Advocaten Marco Borsato geven update over 'The Voice of Holland': "Geen aangifte gedaan"

door: LHX
Marco Borsato in 'Het Huis'
Afbeelding bron: Eén

Zanger Marco Borsato wordt beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag in de context van 'The Voice Kids'. Ook in het schandaal rond 'The Voice of Holland' dook zijn naam op.

In december deed een 22-jarige vrouw aangifte tegen Marco Borsato. Hij zou haar tussen 2014 en 2019 hebben betast. Volgens Marco is er niets van aan; hij deed op zijn beurt aangifte tegen haar voor het indienen van een lasterlijke aanklacht.

Ook toen met de 'BOOS'-reportage het seksueel misbruik in 'The Voice of Holland' kwam bovendrijven, kwamen er meldingen van onzedelijke bestastingen door de zanger.

In tegenstelling tot Jeroen Rietbergen en Ali B is er tegen Marco echter voorlopig nog geen aangifte gedaan. Dat bevestigen zijn advocaten aan Shownieuws.

"De enige aangifte die tegen hem is ingediend is van december.", laten ze weten. "Deze heeft niets te maken met het onderzoek naar de gang van zaken bij 'The Voice'.

In totaal is er in het kader van 'The Voice of Holland' tot nu toe vijf keer aangifte gedaan van mogelijk strafbare zedenfeiten. Daarnaast zijn er nog eens twintig meldingen binnengekomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, waaronder dus ook enkele over Marco Borsato.