Herman Brusselmans schept duidelijkheid na onheilspellende update
PMN
Herman Brusselmans schept duidelijkheid na onheilspellende update
Foto: Photo News

Herman Brusselmans werd dit jaar vader van een zoontje. Die kreeg de naam Roman. Het is ook het jaar geworden dat de schrijver besliste om te stoppen met roken.

Herman Brusselmans is sinds vorige maand gestopt met roken. Ondanks zijn inzet om van de sigaret af te blijven, blijft het voor hem bijzonder moeilijk.

Dit vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

Eerder liet Brusselmans in zijn column in Humo doorschemeren dat hij opnieuw was begonnen met roken.

Maar in het interview met Het Nieuwsblad weerlegt hij deze bewering. "Ik ben nog steeds gestopt", verklaart de 66-jarige schrijver.

"Ik schreef die column zodat mensen zich zouden afvragen of ik opnieuw was begonnen of niet. Maar dat is dus niet het geval."

De belangrijkste reden voor Brusselmans om te stoppen met roken is zijn zoontje Roman, die inmiddels al 7 maanden oud is.

"Mijn partner slaat me in elkaar als ik ooit nog een sigaret opsteek", aldus Brusselmans. Desondanks blijft hij het bijzonder moeilijk vinden.

"Het is verschrikkelijk. Al dat gedoe over 'het zit tussen je oren', dat werkt niet voor mij."

"Ik blijf kauwgom kauwen als vervanging. Maar voorlopig houd ik vol", klinkt hij vastberaden.

In februari brengt hij ook een boek uit waarin hij zijn ervaringen als ex-roker zal delen. Het boek zal zijn columns bevatten, als een soort dagboek.

Het is bewonderenswaardig dat Brusselmans, ondanks zijn strijd, vastbesloten blijft om te stoppen met roken.

Zijn voorbeeld en inzet kunnen andere rokers inspireren om ook te proberen te stoppen.

Hopelijk zal het boek dat hij in februari uitbrengt, mensen motiveren en hen laten zien dat het mogelijk is om van deze verslavende gewoonte af te komen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.