Zij treden net als Zita Wauters in de voetsporen van hun bekende ouders: “Binnenkort onder een van de pakken in ‘The Masked Singer’?”
COS
Zij treden net als Zita Wauters in de voetsporen van hun bekende ouders: “Binnenkort onder een van de pakken in ‘The Masked Singer’?”
Foto: Photonews

Zita Wauters is sinds kort aan de slag voor VRT 1. Na een intensieve opleiding van één jaar in de VRT Academy werd haar dit jaar een job bij ‘Zomerhit’ aangeboden.

Zita Wauters is natuurlijk geen onbekende. Ze is de achttienjarige dochter van Valerie De Booser en Koen Wauters. Met een model en presentatrice als moeder en zanger en presentator als vader heeft het talent geen generatie overgeslagen. Zita lijkt helemaal op haar plaats backstage bij ‘Zomerhit’. Wie weet staat ze volgend jaar wel mee op het podium.

Naast veel positieve reacties op haar eerste passages bij ‘Zomerhit’, klinkt er jammer genoeg ook kritiek. Zo worden Zita’s kansen toegeschreven aan haar bekende naam. “Sommigen zeggen: ‘Je kan dat allemaal doen dankzij je papa’, maar da’s niet waar. Ik moet er ook zelf hard voor werken”, beet Zita onlangs nog van zich af in Dag Allemaal. 

Zita is lang niet het enige bekende gezicht dat af te rekenen krijgt met vooroordelen omwille van haar bekende ouders. Ook deze bekende gezichten treden in de voetsporen van hun bekende ouders:

Julie Vermeire (25), dochter van Jacques Vermeire

Julie Vermeire is net als haar vader Jacques Vermeire lang geen onbekende meer in de showbizz. Julie trad uit de schaduw van haar vader Jacques met haar deelname en overwinning bij ‘Dancing With The Stars’. Er leek een mooie carrière in de media op haar te wachten toen ze een exclusiviteitscontract tekende bij GoPlay, maar de grote successen bleven er uit.

Julie was maar in enkele Play4-programma’s te zien en kreeg een hoofdrol in ‘De Redders’. Aan dat acteerdebuut heeft ze geen goed gevoel overgehouden. “Je begint jezelf vragen te stellen. Ligt het aan mij? Waarom hebben ze geen woord gehouden?”, klonk het eerder dit jaar in Het Laatste Nieuws. “Maar goed, ik sta intussen niet meer onder contract, heb kansen gekregen bij VTM en heb nog veel te bieden."

Julie was op VTM intussen te zien in ‘Een Echte Job’ en had met ‘Julie’s Dance Academy’ een eigen programma op VTM GO. Julie en haar familie waren dit jaar ook te zien in ‘De Vermeires’. Het realityprogramma kende een sterke start, maar kreeg het hele seizoen af te rekenen met giftige kritiek. Julie gaf aan open te staan voor een tweede seizoen, maar Jacques trok er zelf de stekker uit.

Met 261.000 volgers op Instagram en 474.000 volgers op TikTok is Julie een waar social mediafenomeen. Zonder exclusiviteitscontract is Julie tegenwoordig vrijer om haar pad uit te stippelen. De banden met VTM sluiten deelnames aan VTM-producties in de toekomst niet uit. Horen we Julie binnenkort misschien onder een van de pakken in ‘The Masked Singer’? Het zou zomaar kunnen.

Amy Sonck (23), dochter van Wesley Sonck

Amy Sonck is de dochter van voormalig Rode Duivel Wesley Sonck. Knappe verschijning Amy leerden we beter kennen in het programma ‘Groeten Uit’. In het VTM-programma keerden Wesley, vriendin Virginie en hun samengesteld gezin terug in de tijd naar het jaar 1990. Amy spatte toen al van het scherm en merkte dat meteen aan haar sociale media.

Amy kreeg er de afgelopen jaren duizenden volgers bij. Ze kluste tijdens haar studies Business Management en Marketing dan ook bij als digital content creator. In september startte Amy met een schakeljaar communicatiewetenschappen aan de UGent. Volgend jaar staat haar nog een masterjaar in de afstudeerrichting film en televisie te wachten. 

Tijdens haar studie kreeg Amy een mooie kans aangeboden. Amy is sinds kort te zien in het VTM GO-programma ‘Extramy’. Daarin probeert de knappe durfal extreme sporten uit. Het was alvast een leuke vakantiejob voor Amy die na haar studies hoopt op een carrière in de media. “Al zal het misschien eerder achter de schermen zijn, zoals mijn bedoeling was”, zegt Amy in Dag Allemaal.

Dat Amy een bekende achternaam heeft, heeft volgens haar zowel voor- als nadelen. Zo hebben mensen hoge verwachtingen, maar helpt het haar carrière natuurlijk vooruit. “Papa heeft zelf tv-ervaring en kan mij helpen. Zijn naam opent deuren, daar moet ik niet flauw over doen. Het zou dom zijn om daar geen gebruik van te maken”, aldus Amy, van wie we in de toekomst zeker nog zullen horen.

Lees zaterdag meer in deel 2.

Meer nieuws

Meer nieuws

.