Weerman Frank Duboccage maakt ingrijpende beslissing over zijn dochters: "Ze mogen niet"
LHX
Weerman Frank Duboccage maakt ingrijpende beslissing over zijn dochters: "Ze mogen niet"
Foto: Medialaan

Weerman Frank Duboccage was tot voor kort een fervent wielertoerist. Enkele angstaanjagende ervaringen maakten daar abrupt een einde aan.

In de zomer van 2016 kwam Frank Duboccage twee keer zwaar ten val met zijn fiets. De eerste keer werd hij aangetikt door een automobiliste die haar oprit verliet. Zijn fiets werd tien meter verd in een beek gekatapulteerd, en zelf belandde hij – gelukkig – met zijn hoofd in het gras.

De tweede keer viel hij over een put in de weg. "Mijn vinger zat tussen de spaken en ik verloor een nagel", vertelt hij aan Dag Allemaal. "Zéér pijnlijk!"

Twee jaar geleden, toen hij aan het fietsen was in de Ardennen, hoofde hij plots achter hem een auto aankomen en slippen. "Die deed zeker 100 km/u! Hij passeerde mij op enkele centimeters, kwam op het andere rijvak terecht en reed gewoon verder." Als hij Frank had geraakt, was hij er hoogstwaarschijnlijk nu niet meer geweest.

Na dat voorval durfde hij zijn fiets niet meer op. Pas recent is hij er voorzichtig weer aan begonnen. Maar zijn tienerdochters laat hij niet zomaar ergens naartoe gaan met de fiets. "Ze mogen niet van mij!", klinkt het. "Ik geef hen liever een lift met de auto." 

Meer nieuws

Meer nieuws

.