VTM

VTM zwaar onder vuur na aankondiging nieuw programma: "Is er dan geen enkele schaamte?"

door: COS
Dina Tersago voor 'Ik Wil Een Kind'
Afbeelding bron: VTM

VTM kondigde op donderdag een nieuw programma aan: 'Ik Wil Een Kind'. Daarin gaat Dina Tersago op zoek naar wensouders die kiezen voor bewust co-ouderschap.

Op sociale media staat het programma nu al ter discussie en wordt er stevig uitgehaald naar VTM. "Het wordt hoe langer hoe erger met die reality tv. Een kind gebruiken als inzet voor het halen van kijkcijfers. BAH", klinkt het op Twitter.

"Een vroege 1 aprilgrap mag ik hopen met het nieuwe format 'Ik Wil Een Kind'?", lezen we nog. "Adoptieouders wordt het steeds moeilijker gemaakt om nog aan een kind te geraken en zulke programma's moeten dan zomaar kunnen? Ik vind dit degoutant!"

Kijkcijfers en winstbejag

Ook uit politieke hoek klinkt kritiek. "Sorry. Ik haak af", schrijft Vooruit-politicus Bert Anciaux. "Is er dan geen enkele schaamte, VTM? Moet alles wijken voor kijkcijfers en winstbejag? Gewoon intriest."

"Hier draait mijn maag van om. 1000 kinderen die al geboren zijn, wachten op pleegouders. Wanneer maken we daar een programma voor?", klinkt het bij N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!