VTM trekt de stekker uit controversieel programma 'Ik Wil Een Kind': "Ze willen traject niet voor camera's afleggen"
COS
VTM trekt de stekker uit controversieel programma 'Ik Wil Een Kind': "Ze willen traject niet voor camera's afleggen"
Foto: VTM

Het programma 'Ik Wil Een Kind', waarvoor VTM in oktober een oproepaflevering uitzond, zal niet gemaakt worden. Dat besliste de zender op basis van gesprekken met de wensouders die zich hebben aangemeld voor het programma.

"Met 'Ik Wil Een Kind' wilden we heel graag het taboe rond bewust co-ouderschap doorbreken", zegt Maarten Jansen, channel manager VTM. "Daar zijn we voor een stukje in geslaagd met de lancering van de oproepaflevering, die stevig over de tongen ging." 

"Uit gesprekken met mensen die zich hebben aangemeld stellen we momenteel vast dat de nood aan informatie en begeleiding heel hoog is, maar dat de meeste wensouders het traject liever niet voor de camera’s afleggen." Daarom heeft VTM beslist het project stop te zetten.

Bewust co-ouderschap onder de aandacht

"Het was nooit het uitgangspunt om het programma koste wat het kost te maken. Wat we wel wilden doen, is bewust co-ouderschap onder de aandacht te brengen. We blijven het thema dan ook een warm hart toedragen en laten de mensen die zich hebben aangemeld voor het programma niet in de kou staan."

De researchers van het programma zullen alle informatie die ze bij elkaar puzzelden met hen delen. Daarnaast kunnen ze ook terecht bij experten die zouden meewerken aan het programma. Ook zal VTM wensouders in contact brengen met anderen die zich aanmelden, mochten ze dat wensen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.