BREAKING NEWS VTM-journalist Faroek Özgünes weet meer: "Ze wilden van ons dit weten over Marc Van Ranst"
PMN
VTM-journalist Faroek Özgünes weet meer: "Ze wilden van ons dit weten over Marc Van Ranst"
Foto: Medialaan

Het gebouw van DPG Media is maandag door de politie ontruimd geweest. Dat gebeurde na een dreiging.

Terreurexpert Faroek Özgünes heeft in een extra nieuwsuitzending op VTM meer informatie gegeven. Hij weet wat de precieze dreiging is.

"De dreiging komt uit Nederland. Het is de Nederlandse politie die de Belgische politie verwittigd heeft", licht Faroek toe. "Het gaat om de ‘Dutch Freedom Fighters’. Dat is een extreemrechtse groep. Er zou een knokploeg onderweg zijn naar België en er zou een bom geplaatst zijn in het gebouw."

De politie doorzocht intussen het gebouw in Antwerpen maar vond er niets. "DPG Media is ook in Nederland het grootste mediabedrijf. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er een dreiging komt", gaat Faroek verder. 

"Ze waren echt wel op weg naar hier. Ze wilden weten waar Marc Van Ranst zit omdat we contact hebben met hem. Die zit nog steeds in een safehouse, maar waar weten wij ook niet."

"Nederland kent ook Marc Van Ranst. Hij blijft actief op Twitter. Hij is daar vorige week in de clinch gegaan met een coronaontkenner. Mensen die hem niet kenden, kennen hem nu wel", besluit Faroek.
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.