VRT neemt besluit na overlijden Bea Van der Maat, VTM heeft nieuws over eerbetoon: 'Dit zal er gebeuren bij 'Tien Om Te Zien'
COS
VRT neemt besluit na overlijden Bea Van der Maat, VTM heeft nieuws over eerbetoon: 'Dit zal er gebeuren bij 'Tien Om Te Zien'
Foto: Photo News

Bea Van der Maat overleed op 27 juli op 62-jarige leeftijd. De voormalige actrice, presentatrice en zangeres koos voor euthanasie na een strijd tegen ALS.

Bea Van der Maat werd bekend als zangeres bij Chow-Chow en iets later bij Won Ton Ton. In 1988 scoorde de groep een hit met 'I Lie and I Cheat'. Bea bracht ook een soloalbum uit. In 2010 stopte ze met zingen.

Als presentatrice begon ze in 1989 bij VTM. Samen met Willy Sommers presenteerde ze jarenland 'Tien Om Te Zien'. Er volgden later ook nog 'Dag Coco' en 'Studio Gaga'. Zonder acteeropleiding kreeg Bea in 1989 de hoofdrol in de film 'Koko Flanel'. Later speelde ze ook nog in 'Dag Sinterklaas' en was ze te zien in de komedie 'Max'.

De VRT heeft nu besloten om de film 'Koko Flanel' uit te zenden als eerbetoon. "De film maakte een actrice van de fantastische Bea Van der Maat, die vorige donderdag overleed. Deze zondag kan je ze nog eens zien schitteren om 20.40 op VRT 1", klinkt het.

Ook bij VTM werd meteen besloten om een eerbetoon te voorzien. En waar beter dan bij 'Tien Om Te Zien'. "'Tien Om Te Zien' staat deze week ook stil bij het overlijden van presentatrice Bea Van der Maat, die mee aan de wieg stond van het programma. De aflevering van 4 augustus wordt daarom aan Bea opgedragen en ingeleid met een eerbetoon."

Bea Van der Maat en Willy Sommers in 'Tien Om Te Zien'
VTM

Meer nieuws

Meer nieuws

.