VTM

Veerle Van den Eynde duidelijk over ‘Blind Getrouwd’: “Kijkers moeten daar doorkijken”

door: PMN
Veerle Van den Eynde en Live (wandeling)
Afbeelding bron: Veerle Van den Eynde

Vijf jaar geleden namen Veerle en Nick deel aan de tweede reeks van ‘Blind Getrouwd’. Zij kijken als ervaringsdeskundigen toch met de nodige voorzichtigheid naar de beelden van de huidige koppels op tv. Veerle vertelt wat ze tot nu toe al gezien heeft bij de verschillende koppels.

Zijn er situaties die jullie herkennen, zaken die jullie ook hebben ondervonden?
We hebben ons eigen ervaring met ‘Blind Getrouwd’ en we herkennen de verschillende stappen die de koppels doormaken. Terwijl we kijken komen er veel herinneringen boven. Zo weten wij ook hoe het voelt om voor de deur te staan en voor het eerst je man of vrouw te kunnen zien. Terwijl we kijken beleven Nick en ik onze momenten opnieuw.

Waar moeten de kijkers rekening mee houden wanneer ze de beelden van de koppels zien?
Soms moeten kijkers wel door bepaalde zaken kunnen doorkijken en niet te snel kritiek geven. Zeker wanneer de koppels elkaar voor het eerst zien. Op dat moment ben je zo zenuwachtig dat ik er kan inkomen dat sommige mensen zich dan toch anders gedragen dan gewoon. De druk is enorm hoog op dat moment, dat is niet te onderschatten. De eerste indruk doet veel, maar je kan daar niet zomaar conclusies uit trekken. Je moet de koppels ruimte en tijd geven om hun gevoel te laten groeien. 

Zien we écht alles op tv wat de koppels meemaken?
Wat je ziet op tv is maar een fractie van wat er echt gebeurt. Ik ben momenteel nog een beetje voorzichtig om al uitspraken te doen over de koppels, want we hebben nog niet zo heel veel gezien op tv. De koppels kennen elkaar nog maar een aantal dagen wanneer ze op huwelijksreis gaan. Er kan nog heel veel veranderen.

Houden jullie nog contact met andere Blind Getrouwd-koppels?
Zeker, we hebben nog contact met mensen uit onze reeks, met Stijn en Nuria en met vele mensen uit de andere reeksen ook. Dat zijn ook de enigste mensen die begrijpen wat wij hebben meegemaakt. Dat creëert toch al direct een band. Meestal zoeken we heel spontaan contact met elkaar. Vorig jaar hebben we ook deelgenomen aan een etentje met de deelnemers van dat jaar. Dat was heel leuk.

Welke tips wil je de kandidaten meegeven?
Veel praten met elkaar en het allemaal een beetje luchtig opnemen is belangrijk. Ook proberen veel plezier te maken. Trek niet te snel conclusies als het in het begin een beetje stroef gaat, want sommige mensen hebben nu eenmaal wat meer tijd nodig om zich op hun gemak te voelen en zich open te kunnen stellen. Sta zeker met een open blik in het verhaal wat zeker niet gemakkelijk is wanneer je constant gefilmd wordt. Alles kan nog veranderen dus ik wil me nog niet wagen aan een pronostiek. Het is nog heel vroeg in het verhaal van de koppels.