Vanavond toch niet geplande aflevering ‘Axel Gaat Binnen’: Gedetineerde eist dwangsom van VTM
PMN
Vanavond toch niet geplande aflevering ‘Axel Gaat Binnen’: Gedetineerde eist dwangsom van VTM
Foto: Photonews

Vanavond is er de eerste aflevering van ‘Axel Gaat Binnen’ op VTM. Dat zal niet de geplande aflevering worden. Een gedetineerde eist immers een dwangsom van de zender als het het fragment toch zou uitzenden.

In de aflevering gaat Axel Daeseleire binnen in het Forensisch Psychiatrisch Centrum. Hij heeft er ook een interview met een  geïnterneerde pedofiel. De advocaat van de pedofiel gaat hier niet mee akkoord.  

“Mijn cliënt heeft een IQ van 67 en is geïnterneerd. Op televisie komen is alleen maar nadelig voor hem en zijn slachtoffers”, zegt advocaat Joris Van Maele aan Het Laatste Nieuws.

“We zijn verbaasd dat vandaag bij hoogdringendheid gevraagd werd deze aflevering niet uit te zenden, zeker omdat de opnames van vele maanden geleden dateren”, reageert Maarten Janssen, channel manager VTM. 

“Alle betrokkenen die aan het woord komen in de uitzending hebben hun toestemming verleend. Er is ook zorgvuldig overleg geweest met het Forensisch Psychiatrisch Centrum om alles op een respectvolle manier in beeld te brengen. Zij hebben ook alle beelden bekeken en goedgekeurd.” 

VTM gaat allicht in beroep tegen het vonnis. De aflevering zal vanavond niet uitgezonden worden. In plaats daarvan komt de aflevering van Axel in K7, het gespecialiseerd revalidatiecentrum van UZ Gent.
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.