Valerie De Booser praat over scheiding met Koen Wauters: “Ik heb dat écht zo beleefd”
PMN

Valerie De Booser ging vorig jaar uit elkaar met Koen Wauters. De twee besloten dat het genoeg was geweest.

De beschuldigingen komen van Jacqui Smith, voormalig Brits minister van Binnenlandse Zaken. In een podcast vertelde ze over een staatsdiner van de Saudische koninklijke familie dat ze ooit samen met de omstreden prins had bijgewoond.

“We zaten samen aan tafel. De dingen die hij toen vertelde over Arabieren, de zogenoemde grapjes… Dat hij dacht dat we zoiets grappig konden vinden. Ik denk niet dat hij erg snugger is, hij weet gewoon niet hoe hij zich moet gedragen. Hij is de ergste van de hele koninklijke familie”, aldus Smith.

Wat Andrew precies gezegd heeft, wilde Smith niet herhalen. Racistische verwijten ten opzichte van Arabieren. “Te erg voor woorden. Onze mond viel letterlijk open van verbazing door wat hij allemaal zei, durfde te zeggen. Zijn commentaren gingen over kamelen. En ze zijn erger dan je je kan voorstellen.”

Ook maandag werd de prins al beschuldigd van racisme. Dit keer door Rohan Silva, een voormalige topmedewerker van oud-premier David Cameron. Volgens Silva gebruikte Andrew zeven jaar geleden tijdens een vergadering in Buckinham Palace het zinnetje “niggas in the woodpile”. Ofwel: negers op de brandstapel.

Het Koninklijk Paleis ontkent alle beschuldigingen met klem. “Zijne Koninklijke Hoogheid heeft jarenlang veel werk verricht in het Midden-Oosten. Hij heeft veel vrienden in de regio en tolereert geen enkele vorm van racisme.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.