VTM

Tristan uit ‘Boer Zkt. Vrouw’ over zijn coming-out: “Toen was gay zijn nog niet wat het nu is”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram/VTM

Met Tristan gaat er voor het eerst een mannelijke boer op zoek naar een man in ‘Boer Zkt. Vrouw’. Tristan blikt in Dag Allemaal terug op zijn coming-out.

Boer Tristan uit ‘Boer Zkt. Vrouw’ wist al heel lang dat hij op jongens viel. “Ik zat zelfs nog in de lagere school. Ik was amper elf of twaalf toen ik voor het eerst verliefd werd op een jongen. Meisjes hebben mij nooit geïnteresseerd. Ik vond dat normaal”, vertelt hij in Dag Allemaal. “Ik heb ook nooit aan mijn geaardheid getwijfeld.”

Pas rond zijn achttiende vertelde hij het aan zijn ouders. “Ik had een vriendje, en elke keer moest ik liegen tegen mijn ouders waar ik naartoe ging. Ik was dat beu.” Hij heeft dus wel een tijdje gewacht om het te vertellen. “Ik was niet bang dat mijn ouders mij zouden buitengooien. Ik was wel bang dat ze teleurgesteld zouden zijn, vooral papa. Wij hebben een immens goeie band.”

Niet wat het nu is

“Ik werk vaak samen met hem, en dat is hard werken, maar ook altijd lachen en zwanzen”, gaat hij verder. “Ik was bang dat dat zou ophouden als ik tegen hem zou zeggen dat ik op jongens val. We spreken over zeven of acht jaar geleden, hé. Toen was gay zijn nog niet wat het nu is.

Toen hij het vertelde hebben ze er pas enkele dagen later openlijk over kunnen praten “Het moest even bezinken”, vertelt mama Mireille. “Maar wie zijn wij als ouders om te oordelen over het geluk van Tristan? En waarom zou hij zich niet gelukkig kunnen voelen met een man? Het is zijn leven en wij moeten niet bepalen hoe hij dat moet leiden.”