Stefaan Degand openhartig over overlijden echtgenote Julie: "Op twee uur tijd was ze weg"
COS
Stefaan Degand openhartig over overlijden echtgenote Julie: "Op twee uur tijd was ze weg"
Foto: VTM

In 2017 verloof Stefaan Degand zijn vrouw Julie op 31-jarige leeftijd en hun ongeboren kindje. Julie was besmet geraakt met bacteriële meningitis.

Julie was verpleegster. De afgelopen weken trad Stefaan Degand in haar voetsporen door in 'Een Echte Job' stage te lopen in het ziekenhuis. Aan zijn collega's vertelt hij over het plotse overlijden van Julie. "Bij Julie is het razendsnel gegaan. Op twee uur tijd was die weg", zegt Stefaan.

Stefaan en Julie waren in een B&B toen Julie 's ochtends hoofdpijn kreeg. Tegen de middag moest ze ook braken. "We hebben de ambulance gebeld en twee uur later was er het verdict al. Ze was waarschijnlijk al hersendood in de ambulance."

Julie was zes maanden zwanger en dus moesten er ook beslissingen worden genomen over het kindje. "We hebben dan gekozen om het leven van het kindje niet aan de machines te rekken, omdat ik zoiets had van als zij het kindje niet gekend heeft, dan ik ook niet." Uiteindelijk bleek het kindje ook geen overlevingskansen te hebben.

Van afscheid nemen was er voor Stefaan en Julie geen sprake. "Het laatste was in de B&B dat ze vroeg: 'Is er nog een beetje fruitsap over?' Dat was haar laatste zin. En dan was die ineens weg", aldus Stefaan. Julie heeft al haar organen nog kunnen afstaan.

Aflevering 6 van 'Een Echte Job', donderdag 17 februari om 20.35 uur bij VTM.

Meer nieuws

Meer nieuws

.