Stefaan Degand na overlijden echtgenote zelf aan de slag in ziekenhuis: "Enorme prikkel om mee te doen"
COS
Stefaan Degand na overlijden echtgenote zelf aan de slag in ziekenhuis: "Enorme prikkel om mee te doen"
Foto: VTM

Op VTM start donderdag 13 januari het tweede seizoen van 'Een Echte Job'. Vijf nieuwe BV's komen na een spoedcursus verpleegkunde terecht op een afdeling van het ziekenhuis als stagiair(e). 

Dit jaar gingen Metejoor, Nora Gharib, Stefaan Degand, Frances Lefebure en Jonas Van Geel de uitdaging aan. Enkele van hen hebben emotionele ervaringen met een ziekenhuis. Zo verloor Frances haar mama op jonge leeftijd en moest Stefaan enkele jaren geleden afscheid nemen van zijn echtgenote en ongeboren tweede kindje.

Stefaans echtgenote Julie stierf in 2017 in het ziekenhuis plots aan een hersenvliesontsteking. "Ik weet uit eigen hand hoe belangrijk goed zorgpersoneel is", vertelt de acteur aan Het Laatste Nieuws.

Julie was bovendien zelf verpleegkundige. "Ze kwam elke dag thuis met sterke verhalen, zowel hilarisch als schrijnend. Dat was voor mij een enorme prikkel om hieraan mee te doen", legt Stefaan uit.

"Het is niet zo dat ik tijdens mijn stage meer aan haar dacht dan anders, het is meer een bevestiging geworden van wat ik al wist: dat mensen die in de zorg werken empathisch, warm en lief zijn", aldus Stefaan Degand.

'Een Echte Job', elke donderdag om 20.35 uur bij VTM.

Meer nieuws

Meer nieuws

.