Stef Wauters zorgt voor opmerkelijk moment met weerman David Dehenauw bij VTM-Nieuws
PMN
Stef Wauters zorgt voor opmerkelijk moment met weerman David Dehenauw bij VTM-Nieuws
Foto: VTM

Er was dinsdagavond een opmerkelijk moment bij VTM-Nieuws. Daar zorgde Stef Wauters voor.

Bart Schols vertelt in een interview met Dag Allemaal dat hij letterlijk verslaafd in aan zijn smartphone. “Voor mij is dat een vuiligheid”, zegt hij. “Daarom heb ik me ook een simpele Nokia aangeschaft, waarvan slechts een handvol getrouwen het nummer hebben. Zo kan ik mijn smartphone even ter zijde leggen, om wat af te kicken.” Bart benadrukt dat zo’n smartphoneverslaving ernstig is. “Elk bericht, elke melding is een endorfine-shotje. Het is waanzin hoe subtiel dat allemaal verloopt. Zelfs als je het wéét, is het nog een sluipend gif.”

De smartphone beheerst vaak zijn leven. “Wanneer ik wakker word, ben ik een seconde later al aan het tokkelen, lig ik meteen een halfuur berichtjes te lezen. Gewoon opstaan, de krant lezen, ontbijten, dat loopt al eens vertraging op. Al probeer ik  er wel op te letten. Maar het blijft een dagelijks aandachtspunt”, zegt Bart.

“Ook ’s avonds is het vechten om afstand te nemen van dat ding. Niet kunnen weerstaan aan de pings: verschrikkelijk. Twintig meldingen op Twitter. En die allemaal willen lezen. Moéten lezen. Dat is de terreur van sociale media.” Wanneer hij onder mensen is moet Bart opletten. “Het gebeurt dat ik in groep alleen maar aandacht heb voor mijn smartphone. Zo erg dat het mij zelf stoort.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.