Stapt Andy Peelman straks in de politiek? "We zijn er te weinig mee bezig"
COS
Stapt Andy Peelman straks in de politiek? "We zijn er te weinig mee bezig"
Foto: VTM

Andy Peelman neemt dit jaar deel aan het VTM-programma 'Een Echte Job'. Andy steekt de handen uit de mouwen op de dienst Neurochirurgie.

'Een Echte Job' probeert de belangrijke job van verpleegkundigen meer onder de aandacht te brengen. Andy Peelman en zijn BV-collega's hebben tijdens hun spoedcursus verpleegkunde en als stagiairs in het ziekenhuis al veel kennis vergaard.

Iets waar volgens Andy meer aandacht voor moet zijn is iedereen eerste hulp aanleren. "EHBO-cursussen moeten vanaf de lagere school gegeven worden, da's iets waar ik enorm voor ga pleiten", zegt Andy in TV Familie.

"Je moet niet verwachten van kinderen dat ze iemand kunnen reanimeren. Maar als ze de juiste handelingen kennen om de eerste hulp toe te dienen, kan dat al een wereld van verschil maken."

In al zijn jaren als politieagent heeft hij er maar één cursus over gekregen. "Frappant: bij onze opleiding stonden we met ons vijven rond een pop ons af te vragen wat we nu moesten doen. Schrijnend, toch? We zijn er te weinig mee bezig dat we iets kunnen betekenen mocht iemand in nood zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.