VTM

Staf Coppens mispakt zich volledig: “Liepen allemaal kuchend en hoestend de deur uit”

door: COS
Staf Coppens
Afbeelding bron: Photonews

Staf Coppens trok enkele maanden geleden met zijn gezin naar Zweden. Ze zullen er hun droom najagen van een camping uit te baten én het programma ‘Camping Cöppens’ opnemen.

Onlangs kreeg het gezin van Staf hun vier persoonsnummers die nodig zijn om hun leven in Zweden op te starten. Dat vierden ze tijdens de feestdagen en Staf was verantwoordelijk voor het eten. Hij mispakte zich echter aan het voorgerecht. Een conservenblikje met een Zweedse delicatesse.

“Een goed geconserveerde hap, ideaal als aperitiefhapje… Zo dacht ik. De lekkere visfiletjes die als zachte haring op je tong zouden moeten wegsmelten, zaten goed ingepakt”, schrijft Staf in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

Vergiftigd

“Het blik eromheen bleek achteraf eerder het omhulsel van een goed bewaarde landmijn, zonder buskruit vanbinnen maar zeker zo schadelijk. Onwetend zette ik de blikopener tegen het metaal, draaide de hendel een slag om en het ongeluk was geschied.”

“Alsof er rottende elanden al jaren opgesloten zaten in een veel te klein potje. Onmiddellijk reageerde elke Coppensmaag aan tafel op een perfect logische manier.”

“Alsof ons lichaam werd vergiftigd en we onze maaginhoud zo snel mogelijk moesten kwijtspelen, liepen we allemaal kuchend en hoestend de deur uit”, schrijft Staf. “Nooit maak ik nog zonder precies te weten wat erin zit, een conservenblik open. Toch zeker niet in Zweden.”