VTM

Staf Coppens is dit grondig beu aan het worden in Zweden: “Kunnen niets beginnen”

door: PMN
Staf Coppens
Afbeelding bron: Photonews

Staf Coppens koos voor het grote avontuur. Hij trok met zijn gezin naar Zweden om daar een camping te beginnen.
 

Staf woont met zijn gezin momenteel in een huurhuisje. “Het leven in het huurhuisje hier is fijn, maar klein. Heel klein. En de nood groeit om opnieuw zelf een plekje te creëren”, legt Staf uit in Het Laatste Nieuws. 

“Het huurhuisje hangt vol posters van bloemen en Duitse spreuken. 'Was bei den Menschen unmöglich ist, das ist bei Gott möglich!' staat te lezen naast een afbeelding van een rups en een vlinder.” 

“Dat beestje zit begot ook lang opgesloten in een keurslijf om dan, wanneer het God of wie dan ook belieft, eindelijk rond te kunnen fladderen. “


 

"Wachten tot we een nummer in de computer worden"

“Het wordt tijd dat we ergens ons plekje kunnen vinden en foto's van Beau en Nora aan de muur kunnen hangen. Maar daarvoor moet je eerst een nummer krijgen, een persoonsnummer.”

“Zonder dat noodzakelijk kwaad ben je niks in Zweden. Kan je ook nergens iets kopen of definitief huren. Kan je niet echt beginnen aan je eigen stek. Mag je geen eigen olifanten of spreuken ophangen.” 

“Wachten dus, tot we in de Zweedse databank raken. Tot we een nummer worden in een nieuwe computer. Tot dan leven we dus met de handrem op.” 

“Het wordt alweer een spannende tocht naar de brievenbus, hopen op een envelop van het 'skatteverket'. Ik kruis mijn vingers.”