Somber nieuws nadat Dany Verstraeten zijn pensioen aankondigt
COS
Somber nieuws nadat Dany Verstraeten zijn pensioen aankondigt
Foto: VTM

Groot nieuws uit eigen huis afgelopen vrijdag in 'VTM Nieuws': Dany Verstraeten gaat officieel met pensioen. Dany werkte bijna 35 jaar voor VTM.

Dany Verstraeten was er bij vanaf de eerste nieuwsuitzending op VTM, bij de start van de zender in 1989. Tienduizenden nieuwsuitzendingen presenteerde Dany. Daar komt straks een einde aan. Net voor zijn 68ste verjaardag kondigt Dany zijn officieel pensioen aan.

Bijna drie jaar geleden, toen Dany 65 werd, kon het nieuwsanker al officieel met pensioen. De passie voor het nieuws was nog te groot om er volledig mee te stoppen. Met VTM kwam het nieuwsanker tot een overeenkomst dat hij het zondagmiddagnieuws nog steeds voor zijn rekening zou nemen.

Nu stopt Dany er volledig mee. Waarom hij nu met pensioen gaat? "We zijn drie jaar verder, ik word binnenkort 68 jaar en dan denk ik dat het toch stilaan tijd is om een beetje af te bouwen, wat meer tijd vrij te maken voor familie en vrienden", vertelde Dany in 'VTM Nieuws'.

De beslissing werd al een tijdje geleden genomen. Dany wou niet dat de trouwe VTM-kijker het nieuws via een krant of website zou vernemen. "Ik vind dat ik die kijker na al die jaren verschuldigd ben om dat rechtstreeks via het 'VTM Nieuws' mee te delen", legde Dany uit.

Dany is nog met vakantie, maar zou op zondag 3 september terugkeren. Wanneer zijn laatste uitzending zou zijn, zou de kijker later wel vernemen. Nu blijkt die laatste uitzending toch een stuk vroeger dan verwacht plaats te vinden. Dany zegt de kijker vaarwel op dinsdag 5 september. Dat weet HLN.

Hoe de nieuwsuitzending er zal uitzien, is nog niet duidelijk. Dat VTM Dany niet zonder groot eerbetoon zal laten vertrekken, weten we natuurlijk wel zeker. Dany is immers hét 'VTM Nieuws'-icoon.  

Meer nieuws

Meer nieuws

.