VTM

Showbizzwatcher ziet grote valkuil voor gloednieuw VTM-programma ‘Special Forces: Wie Durft Wint’

door: WVDS
'Special Forces: Wie Durft Wint'
Afbeelding bron: VTM

Op VTM is er sinds deze week een nieuw programma te zien. Elf BV’s wagen zich in ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ aan de zwaarste training ter wereld, die van de Special Forces. 

In de eerste aflevering zien de kijkers hoe vier ex-Special Forces de elf BV-rekruten opwachten. Doorheen de training zullen deelnemers zelf afhaken of gedwongen moeten stoppen - zoals maandag al het geval was voor Francesco Planckaert die door een blessure moest afhaken.

We kunnen het programma natuurlijk het beste vergelijken met ‘Kamp Waes’ op VRT 1. “Over het programma in het algemeen lezen we toch vooral positieve dingen”, klinkt het bij onze showbizzwatcher. “Een puntje van kritiek is dat kijkers het programma liever met gewone mensen zouden zien.”

We zijn nog maar één aflevering ver, maar zal ‘Special Forces: Wie Durft Wint’ een succes worden? “Ik vrees er een beetje voor. De kijkcijfers zijn niet slecht, maar ze zullen de komende weken wellicht niet de hoogte in schieten. Programma’s met BV’s zijn niet altijd een onverdeeld succes.”

“Wat mij ook een beetje verraste in de eerste aflevering was de soms nogal zachte aanpak van de ex-Special Forces. Ligt dat misschien toch aan het feit dat we te maken hebben met BV’s? Ik ben in ieder geval wel benieuwd welke bekende koppen het tot het einde zullen volhouden.”

Het belooft een heftig avontuur te worden voor de bekende deelnemers.Onze showbizzwatcher geeft ook nog mee welke BV’s ons nog zullen verrassen en wie nu al door de mand is gevallen.