René, de echtgenoot van Birgit Van Mol: "Wou niet dat onze zoon dat zou meemaken"
COS
René, de echtgenoot van Birgit Van Mol: "Wou niet dat onze zoon dat zou meemaken"
Foto: Photonews

Birgit Van Mol en haar echtgenoot René vieren op 8 augustus hun 25ste huwelijksverjaardag. Het koppel kende een paar uitdagende jaren.

In 2015 werd er longkanker vastgesteld bij René. Tegen alle verwachtingen in won hij de strijd tegen kanker. Maar kort na de ziekte werd bij de echtgenoot van Birgit Van Mol de ergste vorm van mixed connective tissue disease vastgesteld, een ongeneeslijke auto-immuunziekte die vitale organen aanvalt.

Voor Birgit is het makkelijker om met Renés ziekte om te gaan, omdat ze ziet wat een positieve ingesteldheid hij heeft. Dat doet René erg bewust. Zijn vader is overleden aan lymfeklierkkanker toen hij 17 was. "Sinds mijn twaalfde was hij erg ziek. Dat had een enorm impact op mijn moeder en mij", zegt René in Dag Allemaal.

"Onze zoon Otis was tien toen ik ziek werd, ik wou niet dat hij dat ook zou meemaken. Daarom ben ik tegenover Birgit en Otis altijd positief geweest, zelfs toen ik in de grootste onzekerheid zat. Zeven jaar geleden gaven de dokters mij nog vijf jaar, en ik ben er nog. Het maakt dat ik blijf genieten van elke dag die mij nog gegund wordt", aldus René.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.