Opvallend bij mediatransfer Aster Nzeyimana: "Grootste verschil met Niels Destadsbader"
COS
Opvallend bij mediatransfer Aster Nzeyimana: "Grootste verschil met Niels Destadsbader"
Foto: VTM

Vorige week kregen we verrassend nieuws te horen: na negen jaar verlaat Aster Nzeyimana de VRT en gaat hij aan de slag bij VTM.

Aster Nzeyimana startte zijn carrière bij radiozender MNM. Een jaar later ging hij al aan de slag bij Sporza. Op 28 mei 2016 maakte Aster - toen amper 22 jaar, zijn debuut als sportanker in ‘Het Journaal’. Vorig jaar nam hij - na het vertrek van Frank Raes - ook de presentatie van ‘Extra Time’ over.

Aster zal nog niet meteen verdwijnen bij de VRT. Zo zal hij volgens VRT NWS het seizoen van ‘Extra Time’ nog uitdoen en zal hij nog te horen zijn op de podcast ‘90 Minutes’. Daarna zwaait hij af en trekt hij officieel naar VTM.

VTM trok vorig jaar al eens aan Asters mouw, na zijn passage met vriendin Lize Feryn als de Robots in ‘The Masked Singer’. Er werden volgens HLN toen verregaande gesprekken gevoerd, maar tot een overstap kwam het niet. Tot nu.

Bij DPG Media hebben ze grote plannen met hun nieuwste aanwinst. Aster zal de matchen van de Rode Duivels en de Champions League van commentaar voorzien, maar hij zal ook ingezet worden voor grote entertainmentprogramma’s. Zijn eerste wapenfeit? ‘The Voice van Vlaanderen’. Dat zal hij samen met An Lemmens presenteren.

Met de overstap van Aster gebeurt nu het omgekeerde als twee jaar geleden met een ander graag gezien schermgezicht: Niels Destadsbader. De presentator maakte in 2014 de overstap van VRT naar VTM om in de zomer van 2021 terug te keren naar de VRT. Zijn transfer kwam net als die van Aster als een grote verrassing.

Toch zien we een heel groot verschil. Bij de transfer van Niels werd aangekondigd dat hij “programma’s op Eén en Radio2” zou gaan presenteren. In tegenstelling tot Aster met ‘The Voice’ en sportcommentaar bij de Rode Duivels en de Champions League werd er voor Niels geen gedetailleerde jobomschrijving voorgesteld.

De transfer van Niels gebeurde ook een stuk rommeliger dan bij Aster het geval zal zijn. Aster zal wellicht pas op VTM te zien zijn wanneer zijn opdrachten bij de VRT achter de rug zijn. Niels was al zo’n halfjaar aan de slag bij de VRT toen zijn laatste programma op VTM nog uitgezonden moest worden: het tweede seizoen van ‘The Masked Singer’.

Sinds de transfer blijven Niels en zijn fans toch een beetje op hun honger zitten. Hij presenteerde ‘Zomerhit’, was te zien in ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’ en zetelde als coach in ‘The Greatest Dancer’, maar de grote shiny floor shows en human interest-programma’s waar Niels vorig jaar luidop van droomde, laten op zich wachten.

Meer nieuws

Meer nieuws

.