Opnieuw gezinsuitbreiding voor Mathias Coppens
LHX
Opnieuw gezinsuitbreiding voor Mathias Coppens

Vanaf maandag 4 december is er een gloednieuw programma te zien op VTM. In ‘Boer Coppens’ krijgen we een heel nieuwe kant te zien van Mathias Coppens.

In ‘Boer Coppens’ stuurt Mathias Coppens boeren op een welverdiend weekendje weg. Terwijl zij van hun zeldzame vakantie genieten, past Mathias op hun boerderij.

Dat doet hij telkens met een bekende Vlaming. In de eerste aflevering is dat Dieter Coppens. 

Samen steken ze de handen uit de mouwen in De Seizoenschuur in Schellebelle. Ze krijgen schapen, varkens, kalkoenen en kippen onder hun hoede en moeten daarnaast ook nog eens groenten oogsten en de hoevewinkel openhouden.

Het lijkt misschien een wel héél drastische carrièreswitch voor Mathias, maar eigenlijk heeft hij al lang een passie voor het boerenleven. Wanneer hij niet voor VTM aan het werk is, doet hij namelijk niets liever dan op zijn tractor kruipen en van de ‘boerenbuiten’ genieten. 

Naast zijn tractor heeft hij ook een aspergeveld, drie paarden, een Schotse Hooglandkoe, een zeboekoe, een hond en een kat. “Dat geeft me wel het gevoel van een mini-mini-boerderijtje”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

De boerderijfamilie wordt binnenkort trouwens nog uitgebreid. Het gezin Coppens verwelkomt namelijk twee nieuwe leden: twee pony’s.

Het is niet de eerste keer dat ze een pony hebben. Mathias’ zoon Marcel heeft er immers ooit al een gehad.

Dat was echter geen succes: hij moest zelf de stal uitkuisen en vond dat verschrikkelijk. “Hij heeft zelf iemand gezocht die goed voor zijn pony kon zorgen, en heeft het dier aan een vriend verkocht”, aldus Mathias.

Meer nieuws

Meer nieuws

.