Nieuwe panden van 'Huis Gemaakt' zijn bekend, kijkers zijn kritisch: "Niet eerlijk"
LHX
Nieuwe panden van 'Huis Gemaakt' zijn bekend, kijkers zijn kritisch: "Niet eerlijk"
Foto: VTM

Vanaf 31 oktober kan je op VTM kijken naar een nieuw seizoen van 'Huis Gemaakt'. Daarin gaan zes koppels het verbouwavontuur van hun leven aan.

In 'Huis Gemaakt' zullen de koppels opnieuw dag en nacht werken om een verlaten pand te transformeren tot hun ultieme droomhuis. De inzet is hoog: de winnaars krijgen hun pas verbouwde huis cadeau.

Deze week heeft VTM bekendgemaakt welke panden er zullen verbouwd worden. Dat zijn een schattige fifties-villa in Hasselt, een imposant herenhuis in Antwerpen en een gezellig rijhuis in Aalst. 

De kijkers hebben alvast een duidelijke voorkeur: de overgrote meerderheid vindt het huis in Hasselt er het gezelligst uit zien. "Ziet er een leuk huisje uit", wordt er gereageerd op sociale media. "Hasselt heeft het meeste charme, daar kan je iets heel moois van maken."

Er zijn ook heel wat kritische reacties. "Het is weer oneerlijk verdeeld, hé. Waarom niet drie dezelfde huizen?", wordt er onder meer geschreven. "Het vrijstaande huis gaat niet winnen, voorspelbaar." "Heel eerlijk kan dit programma niet zijn als je Hasselt vergelijkt met Aalst."

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in 'Huis Gemaakt'. "Weer een open bebouwing in Limburg en de rest rijwoningen", wordt er geklaagd. "Ik duim voor Limburg. Hier krijgen ze altijd de grootste huizen en daarom zijn ze zelden op tijd klaar met alles, tegenover die kleinere huizen in de andere provincies." "Weer totaal verschillende panden. Waarschijnlijk heeft dat van Antwerpen weer een minieme tuin, dus het zal weer niet te vergelijken zijn."

Naast de kritiek op de grootte van de huizen zijn er ook kijkers die klagen over de locatie. "Jammer dat er al twee jaar op een rij geen huisjes zijn in West-Vlaanderen", klinkt het hier en daar.

Meer nieuws

Meer nieuws

.