VTM

Mogelijk naaktfoto’s van BV’s online gegooid nadat ze gechanteerd werden en dit weigerden te doen

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook

Intussen weet iedereen het al wel, er zijn naaktfoto’s uitgelekt van drie BV’s. Ze zijn allemaal op dezelfde vreselijke manier in de val gelokt. Met open ogen liepen ze in de val.

Stan Van Samang, Peter Van De Veire en Sean Dhondt zijn allemaal op dezelfde manier in de val gelokt. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Iemand heeft de drie in val gelokt met een vals profiel: Catfishing, zoals dat heet. De partij naar waar de Bekende Vlamingen hun naaktfoto’s naartoe stuurden was fake. Ze dachten dat ze het stuurden naar iemand die ze konden vertrouwen, maar de persoon aan de overkant was niet wie zij dachten dat het was.

Cathfishing is vrij eenvoudig. Je maakt een vals profiel aan of kiest een vals e-mailadres. Het aanmaken duurt slechts enkele minuten. De nepprofielen van de dader zien er levensecht uit. Je kan ze nauwelijks onderscheiden van de echte.

Het zou ook kunnen dat de dader de drie BV’s gechanteerd heeft. Misschien weigerden ze te betalen en zijn daarna de foto’s op het internet gegooid. Dat is strafbaar in ons land. Een nepprofiel aanmaken is dat niet, tenzij voor terroristische doeleinden.