Margriet Hermans doet straffe getuigenis over depressie: "Zo wilde ik niet meer leven"
COS
Margriet Hermans doet straffe getuigenis over depressie: "Zo wilde ik niet meer leven"
Foto: VTM

In 'Liefde Voor Muziek' leren de artiesten elkaar op snelle manier goed kennen. Er vinden ook bijzonder openhartige plaats.

Ook tussen Margriet Hermans en Koen Buyse van Zornik vindt een erg eerlijk gesprek plaats in de auto. Zo vertelt Margriet hoe ze rond haar 29ste in conflict zat met zichzelf, omdat ze voelde dat een leven zoals andere mensen niet voor haar was weggelegd.

"Ga ik buiten m'n grenzen of plooi ik me in een toestand van man-huisje-kinderen, ik voelde direct dat dat mijn ding niet was", vertelt ze aan Koen. "Ik had zoveel in mij en kon dat niet kwijt. Ik geraakte stilaan in een depressie, een zware depressie. Ik at mezelf een harnas rond mij."

"Toen dacht ik: nu is het echt wel genoeg, ik kan het niet meer aan, ik wil zo niet meer leven. Ik pakte een potje en dacht het in een keer in te nemen, dan zal ik wel stilletjes in een roes geraken, dan zal het wel gedaan zijn. Maar tot mijn grote verbazing werd ik wakker en ik voelde mij veel beter", aldus Margriet Hermans.

Margriets getuigenis doet ook Koen erg openhartig vertellen over een moeilijke periode in zijn leven. Wanneer hij erover vertelt, krijgt hij het opnieuw erg lastig en moet hij z'n tranen verbijten.

'Liefde Voor Muziek' met de muziek van Koen Buyse en Zornik, maandag 18 april om 20.35 uur bij VTM

Meer nieuws

Meer nieuws

.