VTM

An Lemmens erg openhartig over aandoening: “Het verlamt je hele leven”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram

An Lemmens kampt als sinds haar vijftiende met chronische migraine. In Humo vertelt ze openhartig over de aandoening.

“Alsof ze met een ijspriem in je hoofd hakken”, legt An Lemmens in Humo uit hoe een migraine-aanval voelt. “Door je oog en zo je hoofd in. Steeds opnieuw. En dat twee, drie dagen aan een stuk.”

Ook op het werk heeft ze er al last van gehad. “Ik blijf overeind op adrenaline, maar zodra ik van het podium stap, zak ik in elkaar”, zegt de presentatrice.

An weet dat wanneer ze ergens naar uitkijkt, ze die dag gegarandeerd een aanval krijgt. “Op vakantie lig ik de eerste drie, vier dagen in bed met de gordijnen dicht”, onthult ze.

Verlammend

“Als het echt moet, kan ik me op het werk nog ziekmelden. Maar een kind kun je niet op pauze zetten. Het doet me pijn als mijn dochter met haar knuffels speelt en ik haar hoor zeggen: ‘Heb je hoofdpijn? Zal ik een spuitje zetten?’ Dat is helaas wat ze thuis geregeld ziet”, zegt Lemmens.

Mensen die geen last hebben van migraine begrijpen vaak niet hoe ernstig het is. “Ik kan het niet genoeg benadrukken: migraine is niet gewoon felle hoofdpijn. Het verlamt je hele leven”, aldus An.