VTM

Laura Tesoro geschrokken in ‘Een Echte Job’: “Viel achterover toen ik het zag”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Eén van de BV’s die drie weken stage doet in een ziekenhuis is Laura Tesoro. Ze is aan het werk als verpleegster. Ze loopt rond op de dienst geriatrie.

Laura Tesoro zal in het UZ Gent een stage van drie weken afwerken. Maar voor ze daar aan kan beginnen, moest ze een knoert van een cursus leren.

Haar collega Niels Albert sloeg die open, maar Laura niet. In Dag Allemaal legt ze uit hoe dit komt. “Kijk, na mijn middelbaar heb ik behalve een muziekopleiding geen hogere studies gedaan. Ik viel achterover toen ik die cursus zag, maar ik heb me niet laten afschrikken en heb tot een kot in de nacht gestudeerd. Als verpleegkundige mag je geen al te nauwe band opbouwen met patiënten.”

“Mijn mentor zei geregeld: ‘Laat het los, Laura. Pak het niet mee naar huis.’ Maar da’s makkelijker gezegd dan gedaan. Het is zo verschrikkelijk om iemand pijn te zien lijden.”

“Het besef dat de meeste mensen op de dienst geriatrie al een lang leven achter de rug hebben, hielp me wel om het een plaats te kunnen geven.”