VTM

Laura Tesoro diep geraakt door dramatische gebeurtenis: "In tranen"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Gisteren zag je bij VTM de eerste aflevering van ‘Een Echte Job’. Onder meer Laura Tesoro volgde een opleiding. Ze draaide een tijdje mee in het UZ Gent op de afdeling geriatrie.

“Mijn ogen zijn opengegaan, want ik had er een verkeerd beeld van”, zegt de zangeres in Het Laatste Nieuws. “Ik dacht dat we vooral ouderen zouden wassen en verzorgen, maar dat bleek het kleinste deel van het werk te zijn. Ik had het onderschat en mijn respect is alleen maar gestegen.”

“Tijdens mijn stage is een van mijn patiënten overleden, daar ben ik heel slecht van geweest”, zegt Laura. “Ik had hem maar een dag gezien, maar zoiets komt echt binnen. Toen ik het hoorde, barstte ik in tranen uit.”

“Het was confronterend om te zien hoe ouder worden van mens tot mens kan verschillen. “Er zijn mensen die heel lang heel zelfstandig zijn, maar er zijn er ook die bijna niks meer zelf kunnen en voortdurend hulp nodig hebben. Mijn moeke en voke zijn nog heel goed, dus ik was het niet gewoon om oudere mensen in slechte staat te zien.”