Koen Wauters ziet het gebeuren: “Op de rand van een zenuwinzinking”
PMN
Koen Wauters ziet het gebeuren: “Op de rand van een zenuwinzinking”
Foto: Medialaan

Vanavond start er een nieuw programma bij VTM. In ‘Snackmasters’ moeten bekende chefs een bestaande snack zo goed mogelijk namaken. Dat zal toch niet zo éénvoudig blijken.

Drie dagen hebben de chefs de tijd om een lekkernij te imiteren. Daarbij krijgen ze geen receptuur, enkel de ingrediëntenlijst die op de verpakking staat. Koen Wauters is de presentator van het programma.

"Bijna allemaal komen ze op de rand van een zenuwinzinking", vertelt Koen in Het Laatste Nieuws. "Na amper één dag proberen, kwam ik binnen bij Piet Huysentruyt terwijl hij ineengedoken over zijn aanrecht stond. 'Ik kan het niet meer zien', zei hij. En maar zuchten. (lacht)"

“Het is misschien maar een onnozel wedstrijdje, maar neem het van mij aan: geen enkele chef wil in zijn eer gekrenkt worden. Dat maakt de wedstrijd zo leuk. Er is wederzijds respect en kameraderie, maar er hangt ook spanning en rivaliteit in de lucht.”

“Ik ga eerlijk zijn. Toen ik voor het eerst de originele Britse versie zag, viel ik daar niet echt van achterover, maar het is veel leuker geworden dan ik vooraf had verwacht."

Meer nieuws

Meer nieuws

.