Koen Wauters stelt ons voor aan erg bijzondere persoon: "Heeft me volledig ingepakt"
COS
Koen Wauters stelt ons voor aan erg bijzondere persoon: "Heeft me volledig ingepakt"
Foto: VTM

In juni trekken zo'n 7000 atleten, waaronder 90 uit België, naar Berlijn voor de Special Olympics Wereldspelen. In 'Alles voor de Spelen', later dit voorjaar bij VTM, volgt Koen Wauters deze speciale sporters op de weg naar hun Olympische droom. 

Koen Wauters staat er niet alleen voor in 'Alles voor de Spelen'. Hij heeft namelijk een co-host: Gilles Dupont. De 27-jarige Gilles is een ervaringsdeskundige. Hij nam vier jaar geleden zelf deel aan Special Olympics Wereldspelen in Abu Dhabi. Met het basketteam won hij toen een gouden medaille.

Dit is iets wat ik al héél lang wil doen, omdat ik op deze manier ook de kans heb om G-sporters in the picture te zetten en ze de aandacht te geven die ze verdienen", zegt Gilles. "Ik ben meteen stevig aan het oefenen geslagen."

"Gelukkig kan ik leren van de beste en kijken hoe Koen het aanpakt. Maar ik wil toch vooral mijn eigen stijl behouden", zegt hij. Koen is even erg onder de indruk van Gilles, als andersom. "We zijn nog maar enkele weken ver in onze samenwerking, maar Gilles heeft me al volledig ingepakt", zegt Koen. 

"En ook - daar moeten we eerlijk over zijn - volledig ‘weggespeeld’. Hij is charmant, grappig en zit nooit om een vraag verlegen. Ik kan niet wachten om Gilles aan Vlaanderen voor te stellen. En dan hebben we het nog niet gehad over de atleten die we gaan volgen", aldus Koen Wauters.

Meer nieuws

Meer nieuws

.