Julie Van den Steen verliest ongeboren kindje: "Heb me nog nooit zo alleen gevoeld"
COS

Julie Van den Steen heeft een hartverscheurend bericht op sociale media gedeeld. De VTM-presentatrice verloor afgelopen zomer haar ongeboren kindje.

"De zomer van 2022 ga ik nooit meer vergeten", begint Julie Van den Steen op Instagram. "Ik was zwanger. De zwangerschap kwam onverwacht maar ik wou ervoor gaan en dat nieuws liefst zo snel mogelijk met iedereen delen want ik was echt heel gelukkig."

"Tot ik dit hoorde van de dokter: 'Ik vrees dat ik slecht nieuws heb...' De dag voor mijn NIP-test. Ik was 12 weken ver. Mijn wereld stond stil en ik voelde helemaal niets meer. Die zin klinkt nog élke dag door mijn hoofd. Al mijn dromen en verwachtingen weg omdat er plots geen hartslag meer te horen was bij de echo."

"En dat was behoorlijk traumatisch", geeft Julie toe. "Dat is het nog altijd als ik heel eerlijk ben. En daarom wil ik dit ook heel eerlijk delen. Vergis u niet, dit is écht heel moeilijk voor mij om te vertellen. Maar ik voel dat het moet. Omdat 1 op de 6 vrouwen dit meemaakt", weet Julie.

1 op 6

"Er kan natuurlijk iets mis zijn, maar dat is vaak niet het geval. En dat vergeet je snel als je enkel de goeie verhalen ziet passeren op social media waar er 9 maanden later wél een kindje is. Of dat vergeet je snel omdat er zo’n taboe rond zwangerschapsverlies hangt."

"Uit schaamte of schuldgevoel wordt er amper nog over gepraat en vooral verwacht dat je er snel weer over bent. Maar 'het mocht niet zo zijn' of 'de natuur heeft dat zo beslist...' geven nu eenmaal geen troost op dat moment."

"Ik had zelf heel veel aan de verhalen die ik kon vinden van andere vrouwen hierover. Vond dat bijzonder moedig, herkenbaar en eerlijk. Het gaf me in de donkere zomer van 2022 toch wat steun. En ik voel dat ik dat nu ook wil doen."

"Dit is het moeilijkste dat ik fysiek & mentaal heb meegemaakt. Heb me nog nooit zo alleen gevoeld. Maar ik wil hier graag iets openbreken. Dus als je dit leest en je weet hoe dit voelt: je bent niet alleen en er is niets mis met jou. Op welk vlak dan ook. Ik ben 1 op 6", aldus Julie. Wij wensen Julie veel sterkte toe! 

https://www.instagram.com/p/ClSnHHSKAGt/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.