Julie Van den Steen schetst hartverscheurend beeld van verlies ongeboren kindje: "Ik raakte buiten bewustzijn"
COS

Julie Van den Steen moest afgelopen zomer het verlies van haar kindje verwerken. Vandaag praat Julie daar voor het eerst openhartig over.

Toen Julie Van den Steen een dag na bloedverlies krampen voelde, besloot ze naar de spoeddienst te gaan. "Ik vrees dat ik slecht nieuws heb", zei de gynaecoloog haar bij de echo. Julie kreeg te horen dat ze het vruchtje 'spontaan moest verliezen. 

"Het gesprek was apathisch, koud, zakelijk. Terwijl de impact immens was", vertelt Julie in Het Laatste Nieuws. "Ik ging van hoop, dromen en toekomstplannen naar... er zit een dood kindje in mij." Vijf minuten later stond ze weer buiten, maar 's avonds ging het mis.

"Ik kreeg weeën, zo vreselijk dat ik riep van de pijn. Het duurde uren. Ik raakte zelfs buiten bewustzijn", vertelt de presentatrice. Haar ex bracht haar naar de spoeddienst. "Daar bleek dat het vruchtje geblokkeerd zat en dat ik te veel bloed was verloren." Het vruchtje moest handmatig verwijderd worden. 

"Ze vroegen of we het nog wilden zien. Hoewel we nee zeiden, toonden ze het toch. En toen werd het bij het medisch afval gegooid", zegt Julie. Hoewel ze na enkele uren fysiek weer in orde was, besefte ze later pas dat het zwaarste nog moest beginnen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.