Julie Van den Steen geschokt door uitspraak van Vlaamse politicus: Ze reageert
LHX
Julie Van den Steen geschokt door uitspraak van Vlaamse politicus: Ze reageert
Foto: Photonews

In de tweede aflevering van 'Eerste keus', het verkiezingsprogramma van Tom Waes, doet Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een wel héél gedurfde uitspraak. VTM-presentatrice Julie Van den Steen denkt er het hare van.

In 'Eerste keus' gaat Tom Van Grieken in gesprek met transjongen Bee, die zich wil inzetten voor de rechten van transpersonen. "Het moet verschrikkelijk zijn om als man gevoelsmatig geboren te worden in een vrouwenlichaam, of vice versa", begint Van Grieken.

"Ik ontken dat gevoel niet, maar wij geloven niet dat er iets bestaat als gender", vervolgt hij. Volgens hem bestaan er alleen maar twee geslachten: man en vrouw. "Ik sta niet aan uw zijde als u verwacht dat uit uw gevoel de hele samenleving zich moet aanpassen", zegt hij dan ook.

Zijn uitspraken botsen op heel wat verontwaardiging. Op sociale media komen er dan ook massaal veel reacties op. Eén daarvan is van Julie Van den Steen, die het duidelijk niet eens is met Van Grieken.

"Sorry, wat?!", schrijft zij. Iemand anders die aan Bees kant staat, is influencer Jonatan Medart. "Zo knap van je, Bee, dat je zo koelbloedig deze uitspraken aanhoort, in debat gaat en je niet laat kennen", klinkt het bij hem.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door VRT NWS (@vrtnws)

Meer nieuws

Meer nieuws

.