VTM

Julie Van den Steen in de knoop met zichzelf: “Met niets anders bezig dan dat”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram

Julie Van den Steen ging voor ‘Een Echte Job’ drie weken aan de slag op de materniteit van een ziekenhuis. Daarnaast is ze vast panellid in ‘ The Masked Singer’.

Julie Van den Steen krijgt momenteel op professioneel vlak geweldige kansen, maar op privévlak is het niet altijd makkelijk geweest. Onlangs maakte ze nog bekend dat ze terug single is. En ook met haar lichaam heeft Julie niet altijd een gezonde relatie gehad.

“Ik ben lang heel streng geweest voor mezelf”, vertelt Julie in Flair. “Ik kreeg op jonge leeftijd een serieuze groeispurt waardoor ik heupen en borsten kreeg, terwijl in mijn klas enkel magere meisjes zaten. Ik werd daar op school dan ook mee gepest, waardoor ik begon te geloven dat ik niet mooi was.”

Ook als volwassene worstelde Julie nog met haar gewicht. “Er waren vroeger periodes dat ik het ontzettend druk had op het werk waardoor ik afviel. Het feit dat mensen me op die momenten er altijd op wezen dat ik er keigoed uitzag, zorgde ervoor dat ik nog minder wilde eten.”

“Op den duur dacht ik als ik magerder was, dat ik mooier was en dat de mensen me leuker vonden.” Dat beeld heeft ze gelukkig uit haar hoofd gekregen. “Toen ik tien kilo minder woog, voelde ik me eigenlijk tien keer zo slecht als nu. Ik was met niks anders bezig dan vermageren. Nu ik dit heb losgelaten, heb ik plots veel meer ruimte in mijn hoofd en is mijn leven aangenamer.”