Jill Peeters maakt comeback als weervrouw: "Heeft me doen inzien dat ik verantwoordelijkheid wil opnemen"
COS
Jill Peeters maakt comeback als weervrouw: "Heeft me doen inzien dat ik verantwoordelijkheid wil opnemen"
Foto: VTM

Eind 2019 kondigde Jill Peeters aan te stoppen als weervrouw. Haar laatste weerbericht kwam er eind december. Nu heeft Jill groot nieuws.

Jill Peeters is er binnenkort weer met het weer. Vanaf 21 februari zullen we Jill weer in VTM Nieuws zien als weervrouw en klimaatexperte. Ze zal afwisselend met collega's Frank Duboccage en David Dehenauw het weerbericht maken. Daarnaast zal ze ook online documentaires maken over weer en klimaat.

Waarom Jill besloot terug te keren? De verschrikkelijke gebeurtenissen van afgelopen zomer. "Het drama dat zich deze zomer heeft afgespeeld, met de overstromingen in ons land, hebben me nog meer doen inzien dat ik mijn verantwoordelijkheid wil opnemen", zegt Jill.

"Er is nood aan iemand die op een heldere manier duiding kan geven bij de extreme dingen die gebeuren met ons weer en rondom ons, in de natuur. En als weervrouw sta ik daar op een bevoorrechte plek", zegt de weervrouw.

Jill wil haar kennis en expertise inzetten om een plek te creëren waar geluisterd kan worden naar wetenschappelijke feiten. "Dit wil ik doen met een oprechte bezorgdheid voor de urgentie van de enorme uitdaging waarvoor we staan. Maar ook met een motivatie dat we kunnen evolueren naar een mooiere wereld", aldus Jill Peeters.

Download gratis onze app en volg het leukste showbizznieuws op de voet!

Meer nieuws

Meer nieuws

.