Jens Dendoncker openhartig over zijn depressie: "Toen hebben we gezegd dat er iets aan de hand was"
COS
Jens Dendoncker openhartig over zijn depressie: "Toen hebben we gezegd dat er iets aan de hand was"
Foto: VTM

Jens Dendoncker liet zich exact een jaar geleden opnemen voor bijna drie maanden. Hij kreeg zijn paniekaanvallen niet onder controle.

Het was net voor Rode Neuzen Dag 2020 dat Jens Dendoncker zich terugtrok. Nu doet Jens in het kader van Rode Neuzen Dag 2021 uitgebreid zijn verhaal over hoe hij de controle over zijn lichaam kwijtraakte. 

Er was een ochtend waarop Jens niet meer uit bed raakte. "Mijn vriendin (Lauren Versnick, red.) heeft me uit bed moeten helpen. Lichamelijk zat alles vast", zegt Jens. "Ik hield niet op met huilen en toen hebben we gezegd: 'Er is hier iets aan de hand.'"

"Er gingen al een paar weken en maanden van sluimerende gevoelens van angst, depressie en somberheid aan vooraf. Dat werd erger tot het gecumuleerd is tot die bewuste ochtend." Diezelfde dag ging Jens naar het ziekenhuis en werd beslist dat een onmiddellijke opname nodig was.

Met zijn verhaal wil Jens duidelijk maken dat het iedereen kan overkomen. Hij roept op om over dergelijke gevoelens te praten en niet te wachten om professionele hulp in te roepen. "Probeer de eerste signalen niet te verdoezelen of weg te moffelen maar er heel goed naar te luisteren."

Bekijk het volledige gesprek tussen Jens Dendoncker en Johan Terryn hieronder:

Meer nieuws

Meer nieuws

.