VTM

Jens Dendoncker openhartig over ziekenhuisopname: “Wacht niet tot het te laat is”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Jens Dendoncker werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Op Instagram laat de komiek en presentator nu van zich horen.

“Lieve mensen, omdat we veel bezorgde berichtjes en vragen krijgen over mijn ziekenhuisopname kom ik graag zelf met een beetje duidelijkheid”, begin Jens zijn bericht. “Ik heb me een tijdje terug laten opnemen op een psychiatrische afdeling om van mijn angsten af te komen.”

“Die angstgevoelens sluimerden al langer en de laatste weken was het voor mij en mijn omgeving duidelijk dat er stappen moesten worden ondernomen om hier met professionals aan te gaan werken.”

Rode Neuzen Dag

Jens zegt bijzonder goed bijgestaan te worden door een team van psychologen, therapeuten en verplegend personeel. Die mensen wil Jens uit de grond van z’n hart bedanken.

“Ook wil ik iedereen bedanken die reeds (deels) op de hoogte was en vanop de zijlijn mee supportert. In de eerste plaats mijn dappere lief Lauren, mijn rots in de branding.”

In het kader van Rode Neuzen Dag wil Jens iedereen – maar jongeren in het bijzonder – aansporen om over hun problemen, angsten en gevoelens te praten. “En niet wachten tot het te laat is om professionele hulp in te schakelen. Doe het voor jezelf, want dat verdien je.”