Interview Het taboe doorbroken: Caroline Maes legt uit waarom intimiteitscoaching nodig is op de set van 'Familie’
WVDS
Het taboe doorbroken: Caroline Maes legt uit waarom intimiteitscoaching nodig is op de set van 'Familie’
Foto: Medialaan

Caroline Maes is op de set van ‘Familie’ intimiteitscoach geworden. Maar wat houdt dat juist in en is het nuttig voor acteurs en actrices? Showbizz24 vroeg het aan Caroline Maes.

“Het is heerlijk om te doen en vooral heel nuttig. Het is iets wat we al jaren hebben moeten missen. Het is heel fijn om een spreekbuis te zijn tussen spelers en regisseurs en een ploeg.” 

“Het is volkomen natuurlijk dat mensen uit de kleren gaan en sex hebben. Mijn rol van intimiteitscoach geeft mij ook het gevoel dat ik iets kan verwezenlijken door ervoor te zorgen dat acteurs in een veilige omgeving en volledig comfortabel hun werk kunnen doen.”

Caroline vertelt wat die rol juist inhoudt: “Ik moet vooral luisteren naar wat de grenzen zijn van iemand en ervoor zorgen dat die grenzen niet overschreden worden. Als acteurs het moeilijk hebben om bepaalde scènes te spelen, dan kunnen ze op mij rekenen en dan zoeken we naar een oplossing.”

“Het is zo vanzelfsprekend geworden dat acteurs zomaar met alles moeten instemmen en dat is niet zo. Het is bijvoorbeeld niet zo dat als je voor de ene film uit de kleren gaat, je dat automatisch wil doen in een volgende film. Je zit misschien op dat moment in een andere fase in je leven. En op dat moment is nood aan duidelijk communicatie met alle betrokkenen.”

“Acteurs zijn heel open wezens, maar als puntje bij paaltje komt dan durven ze niet altijd hun mening zeggen. Wat ook heel logisch is, want regisseurs zijn heel vaak vrienden en dan is het moeilijk om te zeggen: 'Dat wil ik eigenlijk niet doen'. Zeker al niet wanneer er een bepaalde tijdsdruk is.”

Verder vertelt Caroline ook hoe het er op de set nog verder aan toe gaat. Bekijk de video hieronder.

Meer nieuws

Meer nieuws

.