VTM

Het liep bijna fout voor Bart Tommelein: “Mijn vrouw had toen heel veel schrik dat ik me zou verraden”

door: PMN
Bart Tommelein in 'The Masked Singter'
Afbeelding bron: VTM/Photonews

Voor monster zit de deelname aan ‘ The Masked Singer’ er al na één aflevering op. Het monster kon niet overtuigen met ‘Leef’ van André Hazes.

En wie was dat monster? Niemand minder dan Bart Tommelein, burgemeester van Oostende. “Het is dubbel, hé. Het slorpte wel veel tijd op en het lag zwaar buiten mijn comfortzone, maar ik had van de vier nummers die ik al had ingeoefend er toch graag nog wat méér gebracht", blikt Bart terug in Het Laatste Nieuws.

“Dus ik zit een beetje met een onvoldaan gevoel. Ik had nochtans geen grote ambities, want ik merkte al snel dat de tegenstand van de andere zeven kandidaten fors was. Maar goed: het is voor de show wel een cadeau dat er meteen zo'n verrassende naam uitvliegt, iemand die géén zanger is. Want nu denkt iedereen: 'Als er een burgemeester in zo'n pak kan zitten, wie dan nog?”

"Moeilijk om te zwijgen"

Voor Bart was het niet makkelijk om het allemaal geheim te houden. “Niemand had een vermoeden. Enkel mijn vrouw en mijn kabinetschef waren op de hoogte. Ik kon anders moeilijk verklaren waarom ik bepaalde dagen in mijn agenda bezet hield. Maar zelfs mijn kinderen wisten van niets. Het was echt moeilijk om te zwijgen.”

Even leek Bart zich zelfs te gaan verraden. "Op de plaats waar ik met vakantie was speelden ze het liedje 'Alexandrie Alexandra' van Claude François. Dat was één van de drie andere nummers die ik voorbereid had. Er waren nog wat vrienden bij en toen ik begon mee te zingen, viel het op dat ik dat nummer wel héél goed kende. Mijn vrouw was als de dood dat ik me ging verraden. Ik heb haar nog nooit zo boos naar mij zien kijken."