Heel straf nieuws over Harry en Jerina uit ‘Huis Gemaakt’: “We vallen er van omver”
PMN
Heel straf nieuws over Harry en Jerina uit ‘Huis Gemaakt’: “We vallen er van omver”
Foto: VTM

Ze hebben ‘Huis Gemaakt’ op VTM niet gewonnen, maar ze veroverden wel de harten van de Vlaming. We hebben het dan over Harry Descamps (26) en Jerina Malfait (29).

Zeven maanden hebben ze gewerkt om de rijwoning in Kortrijk te verbouwen, maar het was niet voldoende om de finale van ‘Huis Gemaakt’ te winnen. Bovendien hadden ze te weinig centen op hun spaarrekening om het huis te kunnen kopen.

Sympathisanten van Harry en Jerina besloten om een crowdfunding op poten te zetten. Ze wilden 20.000 euro ophalen, maar dat bedrag hadden diezelfde dag al binnen. De teller staat nu op meer dan 100.000 euro.

"De liefde van de mensen is zó ongelofelijk groot, we vallen er van omver”, reageren ze in Het Laatste Nieuws. Er waren 5.600 Vlamingen die een centje bijgedragen hebben.

Zo kunnen ze nu toch hun lening aangaan. "De firma die eigenaar is van de twee panden, gaat contact opnemen met ons over de vraagprijs van het huis”, legt het koppel verder uit.

“Een schatting moet nog gebeuren, dus hoeveel geld we qua lening nodig gaan hebben, is nog moeilijk te zeggen."

Harry en Jerina schatten dat de woning maximum 350.000 euro zal kosten. Ze gaan nu even bekomen van het nieuws en daarna een afspraak maken met de bank.

Meer nieuws

Meer nieuws

.