VTM

Guga Baúl over tactiek tijdens 'The Masked Singer': "Dan val je direct door de mand"

door: LHX
Guga Baúl in 'The Masked Singer'
Afbeelding bron: VTM

Guga Baúl is vooral bekend als indrukwekkende stemmenimitator. Het afgelopen weekend werd hij ontmaskerd in 'The Masked Singer', waarin hij wél zijn eigen stem heeft gebruikt. 

Guga Baúl heeft lang nagedacht over wat voor stem hij het best kon gebruiken in 'The Masked Singer' om de speurders zo lang mogelijk op een dwaalspoor te zetten. Uiteindelijk besloot hij toch om gewoon met zijn eigen stem te zingen.

Op Qmusic krijgt hij de vraag of hij ooit overwogen heeft om bij elke act een andere stem te gebruiken. "Ja", antwoordt hij. "Maar dan val je direct door de mand, natuurlijk, hé."

In de tussenfilmpjes is dat bijna gebeurd. Speurder Kevin Janssens merkte op dat IJskoning niet altijd hetzelfde klonk. "Je klinkt daar als een Limburger en nu ben je ineens een Gentenaar", zei hij. "Maak je keuze."

"Ik had gewoon een willekeurige stem gebruikt om mensen op een dwaalspoor te brengen", legt Guga uit. "Maar ik kende die stem niet, dus ik moest daar wel consequent in zijn en dat heb ik blijkbaar niet gedaan."