Gert Verhulst en Koen Wauters kritisch voor hun werkgevers: "Boven onze hoofden beslist"
COS
Gert Verhulst en Koen Wauters kritisch voor hun werkgevers: "Boven onze hoofden beslist"
Foto: VTM

Vanavond worden de 'Kastaars' uitgereikt. De nieuwe mediaprijzen zijn een samenwerking tussen verschillende mediakanalen. De show wordt gepresenteerd door Danira Boukhriss Terkessidis, Gert Verhulst en Koen Wauters en uitgezonden op Eén, Play4 én VTM.

Het komt niet vaak voor dat alle grote zenders de handen in elkaar slaan. Wanneer dat toch gebeurt, wordt dat door de zendergezichten goed onthaald. Koen Wauters vindt het bijvoorbeeld leuk dat er eens combinaties gemaakt kunnen worden van mensen die je anders nooit samenziet.

Het doet Koen wat denken aan 'Wauters vs. Waes'. "Al is dat misschien maar voor één avond. Als je nadien vraagt of je naar 'De Tafel van Vier' kan gaan, ligt dat moeilijk", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Maar nu kunnen we toch eens de handen in elkaar slaan. Fijn, want tot slot hebben we allemaal dezelfde passie: goede tv maken."

Deze samenwerking zal er volgens Koen en co-presentator Gert Verhulst niet voor zorgen dat de zenders vaker zullen samenwerken. "Met Eén is dat vaak geen probleem. Maar SBS en DPG Media halen hun geld allebei uit de markt", merkt Koen op.

"Het is dubbel. Als Koen bij mij aan tafel zit, denk ik: dat is toch ook goed voor wat hij doet bij VTM? En andersom", bedenkt Gert zich. "Dat wordt boven onze hoofden beslist", geeft Koen toe. "Wij als gezichten denken: wat maakt het uit? Want wij drinken al eens samen een pint. Voorts is dat politiek van de directie."

Meer nieuws

Meer nieuws

.